Slider

Τί είναι ο Ωροσκόπος

Επιλέξτε το ζώδιο του ωροσκόπου σας παρακάτω και δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του:

Ωροσκόπος Κριός

Ωροσκόπος Ταύρος

Ωροσκόπος Δίδυμοι

Ωροσκόπος Καρκίνος

Ωροσκόπος Λέων

Ωροσκόπος Παρθένος

Ωροσκόπος Ζυγός

Ωροσκόπος Σκορπιός

Ωροσκόπος Τοξότης

Ωροσκόπος Αιγόκερως

Ωροσκόπος Υδροχόος

Ωροσκόπος Ιχθείς

Σίγουρα θα έχετε ακούσει σε διάφορες συζητήσεις αστρολογικού περιεχομένου να γίνεται αναφορά στην έννοια του Ωροσκόπου. Πολλοί από εσάς πιθανόν να έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τελικά η σημασία του Ωροσκόπου στη μελέτη ενός γενέθλιου χάρτη, καθώς επίσης και τι δείχνει για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

Συνεπώς, κρίνεται σκόπιμη μια αποσαφήνιση του συγκεκριμένου όρου.

Ο Ωροσκόπος, λοιπόν, σχετίζεται με το "φαίνεσθαι", με τον τρόπο που επιλέγουμε να πλασάρουμε τον εαυτό μας προς τα έξω. Η έκφραση της προσωπικότητάς μας, η εξωτερική μας εικόνα, το σώμα και η εμφάνισή μας...όλα αυτά συνδέονται με τον Ωροσκόπο.

Η έννοια του Ωροσκόπου άλλωστε βρίσκει πρακτική εφαρμογή στη ζωή κάθε ανθρώπου που έρχεται σε επαφή και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα στα πλαίσια των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, αποζητώντας την κοινωνική αποδοχή, επιλέγουν να εκδηλώσουν συγκεκριμένες πτυχές του εαυτού τους, κρύβοντας επιμελώς κάποιες άλλες.

Όσον αφορά στη διαφορά μεταξύ Ήλιου και Ωροκόπου, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο Ήλιος μας (δηλαδή το ζώδιό μας) σχετίζεται με την αυτοέκφραση και τον συνειδητό εαυτό μας, ενώ ο Ωροσκόπος μας με το "φαίνεσθαι" και τη συμπεριφορά μας.

Σε περιπτώσεις ωροσκοπίων κατά τις οποίες ο Ωροσκόπος και ο Ήλιος βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, τα χαρακτηριστικά του εν λόγω ζωδίου τονίζονται.

Επειδή ο Ωροσκόπος αποτελεί τον πυρήνα έκφρασης της προσωπικότητάς μας και συχνά είναι περισσότερο εμφανής, για το λόγο αυτό κάποιοι αστρολόγοι τον θεωρούν πιο σημαντικό από τον Ήλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά για κάποιον πχ που είναι Κριός με Ωροσκόπο Αιγόκερω: "Αυτός είναι Αιγόκερως με Ήλιο στον Κριό"!!

Μελετώντας τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα ανθρώπων που γνωρίζετε καλά, θα μπορέσετε να κατανοήσετε σε βάθος την έννοια του Ωροσκόπου.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει Ήλιο σε ζώδιο του νερού και Ωροσκόπο σε ζώδιο του αέρα μπορεί να εμφανίζεται προς τα έξω περισσότερο επικοινωνιακός, εξωστρεφής και λογικός από ό,τι στην πραγματικότητα είναι (αφού η ευαισθησία, η διαίσθηση, η μοναξιά και η εσωστρέφεια είναι κάποια από τα βασικότερα σημεία που χαρακτηρίζουν το στοιχείο του νερού, στο οποίο ανήκει ο Ήλιος του).

Βέβαια, η Σελήνη, οι υπόλοιποι πλανήτες, το Μεσουράνημα, οι γωνίες και το γενικότερο σύνολο του γενέθλιου ωροσκοπίου θα δώσουν μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα.

Ο τρόπος που εκφράζουμε την προσωπικότητά μας, καθώς επίσης και η εικόνα που προβάλλουμε προς τα έξω, εξαρτώνται, όπως έχουμε ήδη πει, από τον Ωροσκόπο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όσοι άνθρωποι έχουν Ωροσκόπο στο ίδιο ζώδιο έχουν πανομοιότυπη εξωτερική εικόνα.

Κι αυτό συμβαίνει διότι η εικόνα που επιλέγουμε να πλασάρουμε για τους εαυτούς μας δεν εξαρτάται μόνο από το ζώδιο του Ωροσκόπου. Άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο είναι οι εξής:

  1. Οι όψεις τις οποίες δέχεται ο Ωροσκόπος από άλλους πλανήτες,
  2. Το ζώδιο και ο οίκος όπου βρίσκεται ο κυβερνήτης πλανήτης του Ωροσκόπου,
  3. Οι όψεις που δέχεται ο κυβερνήτης πλανήτης του Ωροσκόπου από άλλους πλανήτες,
  4. Τυχόν πλανήτες στον πρώτο οίκο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν συνδυαστικά.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο ο Ωροσκόπος, όσο και ο Ήλιος φανερώνουν στοιχεία του χαρακτήρα μας. Απλώς, η αυτο-έκφραση του Ήλιου είναι μια διαδικασία περισσότερο ατομική, η οποία θα φέρει στο άτομο προσωπική ολοκλήρωση και πληρότητα και θα το βοηθήσει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Ο Ήλιος με λίγα λόγια, όπως έχει ήδη αναφερθεί, αντιπροσωπεύει τον συνειδητό εαυτό μας, την συνείδησή μας. Ο δε Ωροσκόπος αποτελεί το «όχημα», μέσα από την χρησιμοποίηση του οποίου πετυχαίνουμε τον σκοπό της ζωής μας, που μας κάνει να αισθανόμαστε δημιουργικοί.

Ο Ωροσκόπος, πιο απλά, αντιπροσωπεύει εκείνες τις συμπεριφορές που υιοθετούμε για να επιτύχουμε την αυτο-έκφραση του Ήλιου μας στα πλαίσια του κοινωνικού συνόλου, των επιμέρους κοινωνικών ομάδων και των κοινωνικών δομών.

Αναμφισβήτητα, όταν μιλάμε για Ωροσκόπο, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε μια υποκριτική έκφραση του εαυτού μας. Διότι και ο Ωροσκόπος αντιπροσωπεύει στοιχεία του εαυτού και της προσωπικότητάς μας, απλώς λειτουργεί σε περισσότερο συλλογικό επίπεδο (αφού σχετίζεται με τη συμπεριφορά μας η οποία μοιραία είναι σε αλληλεπίδραση με άλλα άτομα ή ομάδες που έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή μας και στην κοινωνία όπου ζούμε και παράγουμε έργο).

Απεναντίας, η αυτο-έκφραση που πρεσβεύει ο Ήλιος είναι μια διαδικασία περισσότερο ατομική και υποδηλώνει τους προσωπικούς μας σκοπούς ζωής, μέσα από την επίτευξη των οποίων θα αισθανθούμε δημιουργικοί και πλήρεις…θα νιώσουμε δηλαδή ότι αξιοποιήσαμε το δυναμικό μας και πετύχαμε ή δημιουργήσαμε κάτι δικό μας (κοινώς ότι «λάμψαμε» σε κάποιον τομέα), ασχέτως αν στο τέλος θα επιλέξουμε να μοιραστούμε το δημιούργημά μας με το κοινωνικό σύνολο ή όχι…!!!

Επιμέλεια: Ηλίας Λίσκας

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ