Slider

Οι πλανήτες στην αστρολογία

Έχει ειπωθεί πως το να σκέφτεσαι σημαίνει να έχεις ένα σώμα, ενώ το να φιλοσοφείς σημαίνει να το κάνεις να κινείται. Αστρολογία ΠλανήτεςΤηρουμένων των αναλογιών, κάπως έτσι θα πρέπει να διαβαστεί η διαφορά των άστρων και των πλανητών στην αστρολογία. Ενώ οι πρώτοι καθορίζουν τις βασικές γραμμές, οι δεύτεροι δίνουν τις αποχρώσεις. Ενώ οι πρώτοι προσφέρουν το πλαίσιο της ερμηνείας, οι δεύτεροι δίνουν την εκάστοτε αποφασιστική δυναμική. Με τις ορθές και τις ανάδρομες κινήσεις τους μεταλλάσουν τις διαθέσεις και μεταμορφώνουν τα δεδομένα. Σ’ αυτήν την βάση ανάλυσης είναι που κινείται, κατά κύριο λόγο, η παραδοσιακή αστρολογία. Η σύγχρονη, από την άλλη, συνυπολογίζει τους πλανήτες ως έχοντες βασικά χαρακτηριστικά, κατά το πρότυπο των ζωδίων. Οι δύο προοπτικές, συνυπολογιζόμενες μαζί, προσφέρουν μια συμπληρωματική εικόνα. Τέλος, όταν μιλάμε στην αστρολογία για πλανήτες, θα πρέπει να έχουμε υπόψη πως αυτή ακολουθεί το γεωκεντρικό σύστημα απεικόνισης του σύμπαντος, οπότε και ο Ήλιος και η Σελήνη συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς.

ΉλιοςΟ Ήλιος

Ο Ήλιος αποτελεί το κεντρικό ουράνιο σώμα της αστρολογίας. Η τοποθέτησή του στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη είναι αυτή που καθορίζει και το ζώδιο. Αποτελεί το λαμπερότερο από τα φώτα και συμβολίζει το συνειδητό κομμάτι του εαυτού, αυτό που αποτελεί το αστρολογικό Eγώ του ατόμου. Πλανήτης «αρσενικός», δεικνύει εξουσία και αποφασιστικότητα, αποτελώντας ταυτόχρονα την έδρα των νοητικών διεργασιών, αυτών που επιτρέπουν στον άνθρωπο να διαφοροποιηθεί από την φύση που τον περιβάλει. Η εμφάνιση του σε μία συναστρία συμβολίζει την πνευματική ένωση -υπαρκτή σε θετικές όψεις, δύσκολη σε αρνητικές. Κυβερνά το λαμπερό και ναρκισσιστικό ζώδιο του Λέοντα, παρουσιάζει αδυναμία στον επαναστάτη Υδροχόο, έξαρση στον κατακτητή Κριό και πτώση στον δίκαιο Ζυγό.

ΣελήνηΗ Σελήνη

Ενώ ο Ήλιος αποτελεί την αρσενική πλευρά του εαυτού, η Σελήνη συμβολίζει το θηλυκό συμπλήρωμά του. Το δεύτερο από τα φώτα, παρομοιάζει αυξομειώσεις στην ένταση, τονίζοντας τον μεταβλητό του χαρακτήρα. Ταυτίζεται με το ασυνείδητο του ανθρώπου, καθορίζοντας από το παρασκήνιο αυτό που προβάλει ως συνειδητή και καλοϋπολογισμένη απόφαση. Ταυτόχρονα, αποτελεί τον δείκτη για τη σχέση του ατόμου με τις καταβολές του, τις ρίζες του και την προέλευσή του. Οι όψεις της Σελήνης σε μία συναστρία καθορίζουν το πόσο νοιώθουμε τον άλλο ως δικό μας άνθρωπο. Ο δορυφόρος της Γης κυβερνά το υγρό ζώδιο του ευαίσθητου Καρκίνου,  παρουσιάζει αδυναμία στον σκληρό Αιγόκερω, έξαρση στον Ταύρο και πτώση στον αδυσώπητο Σκορπιό.

ΕρμήςΟ Ερμής

Φύση μεταβλητή και ενδιαθέτως αντιφατική, ο Ερμής αποτελεί τον πλανήτη των αντικρουόμενων χαρακτηριστικών: προστάτης των γραμμάτων, ως λόγιος, μετρ της εξαπατάτησης, ως προστάτης των κλεφτών, κύριος του εμπορίου, ως κερδώος, αλλά και κοντά στον θάνατο, ως ψυχοπομπός. Στον αστρολογικό μας χάρτη, ωστόσο, ταυτίζεται ως επί το πλέιστον με ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία: είτε στην υλική της είτε στην πνευματική της υπόσταση. Με τον ίδιο τρόπο, σε μία συναστρία καθορίζει τον βαθμό συννενόησης των ατόμων που εμπλέκονται στην σχέση. Κυριαρχεί τους διπρόσωπους Διδύμους, βρίσκεται σε αδυναμία στον ιδεαλιστή Τοξότη, παρουσιάζει έξαρση στην λεπτολόγο Παρθένο και πτώση στους ευαίσθητους Ιχθύες.

ΑφροδίτηΗ Αφροδίτη

Ερχόμενη στη ζωή από τα γεννητικά όργανα του Δία, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, αντιπροσωπεύει, ως πλανήτης πλέον, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά: την γοητεία, την αισθαντικότητα, την απόλαυση. Στον αστρολογικό μας χάρτη δείχνει με τι τρόπο αγαπάμε και πώς θέλουμε να είναι ο άλλος ώστε να τον αγαπήσουμε. Σημαδεύει, επίσης, τα ουσιαστικά γούστα και τις προτιμήσεις μας στους ευρύτερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Οι όψεις της Αφροδίτης σε μία συναστρία καταδεικνύουν το πόσο πραγματική και σημαντική είναι η αγάπη που νιώθουμε. Κυβερνήτης του αισθησιακού Ταύρου και του διπλωμάτη Ζυγού, παρουσιάζει αδυναμία στον απρόσωπο Σκορπιό και τον αστόχαστο Κριό, έξαρση στον συναισθηματικό Ιχθύ και πτώση στην Παρθένο.

ΆρηςΟ Άρης

Θεός του πολέμου, ανδρείος αλλά και παρορμητικός ταυτόχρονα, ο Άρης είναι ο κατεξοχήν αρσενικός πλανήτης. Είναι ταυτισμένος με τη σεξουαλικότητα, όχι στην τρυφερή, γλυκερή εκδοχή της αλλά στα βίαια, έμπλεα πάθους, ξεσπάσματά της. Ταυτόχρονα συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα και καθορίζει την μαχητικότητα που δείχνουμε απέναντι στις δυσκολίες. Άνθρωποι με ισχυρές όψεις του Άρη παρουσιάζονται να έχουν ένα πάρα πολύ ισχυρό ταπεραμέντο. Οι όψεις του Άρη σε μία συναστρία αποκαλύπτουν την ένταση της σεξουαλικής δραστηριότητας και τον βαθμό του πάθους. Ο Άρης κυβερνά τον Κριό και τον Σκορπιό, έχει αδύναμη θέση στον Ζυγό και τον Ταύρο, παρουσιάζει έξαρση στον Αιγόκερω και πτώση στον τρυφερό Καρκίνο.

ΔίαςΟ Δίας

Ο πατέρας και πρώτος ανάμεσα στους υπόλοιπους θεούς, παρά τις κρίσεις εκδικητικότητας που παρουσιάζει μερικές φορές, θεωρείται γενικά θετική επιρροή. Η είσοδός του σε κάποιον αστερισμό θεωρείται ότι συνοδεύεται από την παροχή δώρων και εύνοιας. Η σοφία, το όραμα και η εν γένει ανάπτυξη της προσωπικότητας ταυτίζονται με την επίδρασή του. Ταυτόχρονα συνδέεται με την μόρφωση και τις όποιες τάσεις για επέκταση του χαρακτήρα μας. Σε μία συναστρία η παρουσία του Δία καθορίζει την πορεία της σχέσης και τον βαθμό δοτικότητας των συμμετεχόντων. Ο Δίας κυβερνά τον ιδεαλιστή Τοξότη, βρίσκεται σε αδυναμία στον Δίδυμο, έξαρση στον Καρκίνο και πτώση στον Αιγόκερω.

ΚρόνοςΟ Κρόνος

Θεός αρχέγονος, άκαμπτος και αυστηρός, ο πρωταρχικός πατέρας εναντίον του οποίου οφείλουν να επαναστατήσουν οι γιοί για να κερδίσουν την αυτονομία τους, ο Κρόνος ως πλανήτης αποτελεί δείκτη σκληρών δοκιμασιών. Το πέρασμά του διαρκεί αρκετά, τόσο όσο είναι αρκετό για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία και η φιλοπονία του ατόμου. Μόνο όσοι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν (τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά) θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την παρουσία του κατακτώντας εντέλει την καταξίωση. Σε μία συναστρία ο Κρόνος δείχνει τη σταθερότητα της σχέσης και προειδοποιεί για τα αναγκαία ξεκαθαρίσματα. Κυβερνά τον εργατικό Αιγόκερω, παρουσιάζει αδυναμία στον Καρκίνο, έξαρση στον Ζυγό και πτώση στον Κριό.

ΟυρανόςΟ Ουρανός

Έχοντας ανακαλυφθεί τυχαία από τον Χέρσελ κατά τον 18ο αιώνα, ο Ουρανός μένει στο κάθε ζώδιο επτά περίπου χρόνια. Αν και στην παραδοσιακή αστρολογία δεν λαμβάνεται υπ’ όψη (ως υπερκρόνιος πλανήτης) σήμερα θεωρείται ως κατ’ εξοχήν πλανήτης που ταυτίζεται με την αλλαγή. Η είσοδος του Ουρανού σημαδεύεται από μια έξαρση των επαναστατικών τάσεων, σε κάθε τομέα της ζωής μας. Ταυτόχρονα καθορίζει τις φιλίες ενώ δίνει κατευθύνσεις στα ατομικά και συλλογικά οράματα. Η παρουσία του Ουρανού σε μια συναστρία συνδέεται με την ουσιαστικότητα της σχέσης. Κυβερνά τον εκκεντρικό Υδροχόο, βρίσκεται σε αδυναμία στον Λέοντα, σε έξαρση στον Σκορπιό και σε αδυναμία στον Ταύρο.

ΠοσειδώναςΟ Ποσειδώνας

Έχοντας ανακαλυφθεί τον 19ο αιώνα, ο Ποσειδώνας, παίρνοντας το όνομά του από τον θεό των θαλασσών, παρουσιάζει τα χαρακτηστικά που ανέμενε κάποιος από ένα ον θαλάσσιο: Αποτελεί τον κατ’ εξοχήν πλανήτη της μεταφυσικής, είναι ταυτισμένος με το μυστηριακό στοιχείο, το παράξενο, το ουτοπικό, το εκκεντρικό. Ισχυρές όψεις του Ποσειδώνα στον αστρολογικό χάρτη δεικνύουν τάσεις φύγης από την πραγματικότητα, ήγουν συνδέονται με τα ρομαντικά στοιχεία εντός μας. Σε μία συναστρία η παρουσία του Ποσειδώνα συνδέεται με τη δημιουργία μιας φαντασιακής εικόνας, ενός ιδανικού: ο σύντροφος παρουσιάζεται συνήθως εξιδανικευμένος. Ο Ποσειδώνας κυβερνά τον υγρό Ιχθύ, παρουσιάζει αδυναμία στην Παρθένο, έξαρση στον Λέοντα και πτώση στον Υδροχόο.

ΠλούτωναςΟ Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας αποτελεί τον τελευταίο πλανήτη που έχει ανακαλυφθεί, μόλις πριν ογδόντα χρόνια, αν και η ύπαρξή του είχε προβλεφθεί θεωρητικά μερικές δεκαετίες πριν. Έχοντας πάρει το όνομά του απο τον θεό του Κάτω Κόσμου, είναι ταυτισμένος με την αναγέννηση που ακολουθεί τον θάνατο. Συνδέεται επίσης με τις σκοτεινές δυνάμεις του ασυνείδητου, αυτές που καθορίζουν την σεξουαλικότητα και τα υπόλοιπα αρχέγονα ένστικτα. Η παρουσία του Πλούτωνα σε μια συναστρία δηλώνει την ύπαρξη μοιραίας και μαγνητικής σχέσης. Κυβερνά τον Σκορπιό, έχει αδυναμία στον Ταύρο, ενώ η έξαρσή του αποτελεί διαμφισβητούμενο θέμα, καθώς άλλοι αστρολόγοι την εντοπίζουν στον Αιγόκερω και άλλοι στον Υδροχόο (μερικοί, δε, ακόμα και στον Καρκίνο), ενώ αντίστοιχα διαμφισβητούμενη είναι και η πτώση του.

Επιμέλεια: Χρήστος Νάτσης

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ