Slider

Τί είναι η Αστρολογία

12 δρόμοι προς την αυτογνωσία

Τί είναι η αστρολογία λοιπόν, αν όχι ένας ακόμα “λόγος” για την ύπαρξη των αστρικών σωμάτων και την σχέση αλληλεπίδρασης που μπορούν να έχουν μεταξύ τους.

Η εμφάνιση της αστρολογίας μας πάει πίσω στα πρώτα χρόνια της ύπαρξης, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν τον πλούσιο και πολυδιάστατο ουρανό που τους σκέπαζε τα βράδια. Οταν άρχισαν να αναζητούν την πορεία της εξέλιξής τους, όπως αυτή μπορεί να αφηγηθεί απο έναν χάρτη ουσιαστικά αστερισμών, που κρατούν μια σταθερά μέσα απο τη δύναμη της έλξης και της απώθησης.

Κατάφεραν μετά απο παρατηρήσεις και καταγραφές φαινομένων -όπως η πανσέληνος, οι νύχτες χωρίς σελήνη και οι εκκλήψεις ήλιου και σελήνης- να οργανώσουν την καθημερινότητά τους, να πετύχουν τις καλύτερες σοδειές, να καταλάβουν τις συμπεριφορές των ζωντανών οργανισμών γύρω τους, μα πάνω απ’ όλα, να οργανώσουν τη ζωή σε περιόδους -εποχές, μήνες, χρόνια- με αποτέλεσμα να μπορέσουν να κυριαρχίσουν και να “ελέγξουν” τον κόσμο γύρω τους, την απτή πραγματικότητα που πρόσφεραν οι αισθήσεις τους και που αργότερα θα αποκαλούσαμε ζωή.

Με την έλευση του Χριστιανισμού, η μελέτη των άστρων σαν μέσο για την αναζήτηση της αλήθειας απορρίφθηκε και αντικαταστάθηκε απο την αλήθεια που πρόσφερε η Χριστιανική θρησκεία. Περιθωριοποιήθηκε και μαζί με τις μέχρι τότε λατρείες, τοποθετήθηκε στο τσουβάλι του Παγανισμού (απο το λατινικό peganus: χωριάτης).

Ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να αποτελεί μια σταθερή αλήθεια και έναν τρόπο αποκωδικοποίησης και επαναπροσδιορισμού προσωπικοτήτων και συμπεριφορών καθώς και μηχανισμού ελέγχου του μέλλοντος και κατανόησης του παρελθόντος.

Σήμερα, μέσα απο έναν συνεχή πόλεμο απο επιστήμονες, ηθικολόγους και θρησκευόμενους, η αστρολογία συνεχίζει να ανθίζει σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος αρχίζει να στρέφεται πάλι στον αγνωστικισμό. Χωρίζεται σε δύο κυρίως κομμάτια:

  • την ανάλυση του προσωπικού αστρολογικού χάρτη του κάθε ανθρώπου ως “μπούσουλα” για την αυτογνωσία και φυσικά

  • την επιρροή των αστρικών σωμάτων πάνω στον ίδιο χάρτη για την ανάγνωση του μέλλοντος μέσα απο την διαδικασία της πρόβλεψης.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, η κίνηση των πλανητών και η κατεύθυνσή τους, καθώς και η παραμονη τους σε αστερισμούς και συγκεκριμένα ζώδια, σηματοδοτεί την αλλαγή στην ενέργεια που επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς εδώ στη Γη, συμπεριλαμβανομένου όπως είναι φυσικό και του άνθρωπου. Η παραδοσιακή αστρολογία λοιπόν εξηγεί την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του ανθρωπίνου σώματος επι καθημερινής βάσεως, ανάλογα με την κίνηση των πλανητών.

Σύμφωνα τώρα με την πιο σύγχρονη αστρολογία που στην ουσία δημιουργεί ατομικά ψυχολογικά προφίλ για τον κάθε ένα απο μας ξεχωριστά, ανάλογα με τις επιρροές των πλανητών στον χάρτη μας κατα τη στιγμή της γεννήσεώς μας, οι πλανήτες είναι απλά σύμβολα ψυχολογικών τάσεων που μπορούν να εκφραστούν αργά η γρήγορα κατα τη διάρκεια της τωρινής μας ζωής, κάτω απο κατάλληλες συνθήκες. Ο ήλιος παραδείγματος χάριν σε κάποιο ωροσκόπιο συμβολίζει τη συνείδησή μας, η Σελήνη τις ενστικτώδης αντιδράσεις μας, ο Ερμής τον τρόπο σκέψης μας, ο Αρης τη διάθεση μας για διεκδήκηση, η Αφροδίτη την αρμονία και ούτω καθ’ εξής.

Ενας αστρολογικός χάρτης χωρίζεται σε 12 ζώδια ξεκινώντας απο τον Κριό και καταλήγοντας στους Ιχθύες ενώ περιλαμβάνει και 12 ξεχωριστούς οίκους που συμβολίζουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας. Αυτό που κάνει τον χάρτη κάθε ανθρώπου ξεχωριστό είναι η ακριβής ημερομηνία, ώρα και τόπος γέννησης αφου αυτά είναι τα στοιχεία που προδίδουν την τοποθέτηση των πλανητών σε συγκεκριμένα ζώδια και οίκους που με την σειρά τους προσδίδουν τα στοιχεία του χαρακτήρα κάποιου συγκεκριμένου ατόμου.

Η αστρολογία είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς και αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα σε καινούριες μελέτες και δοκίμια, αφού είναι μια συνεχής αναζήτηση για την αυτογνωσία και σαν προεκταση αυτής, την πανανθρώπινη αλήθεια. Εκτός απο την Δυτική αστρολογία υπάρχει σαφώς η Κινέζικη, Αιγυπτιακή, Ινδιάνικη, Ινδική και Κέλτικη αποκωδικοποίηση των άστρων που όμως μοιράζονται κοινούς τόπους και δεσμούς.

Ναι, η αστρολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μέσο αποκωδικοποίησης του μέλλοντος, αλλα μόνο μέσω της διαδικασίας της ενδοσκόπησης ως μια προσπάθεια ένωσης με το γενικότερο σύμπαν.

Επιμέλεια: Ειρήνη Ασημένου

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ