Slider

Η μεγάλη και η μικρή Αρκάνα

Οι 78 κάρτες που αποτελούν τα ταρώ χωρίζονται σε δύο υπο-ομάδες: την μεγάλη και την μικρή αρκάνα ή θριάμβους (trumps, δηλαδή «ατού»). Η λέξη αρκάνα προέρχεται από την αγγλική «arcane», που σημαίνει «μυστικό», «κρυφό». Έτσι, η διάκριση υποστηρίζει πως στη ζωή μας υπάρχουν τα σημαντικά και τα λιγότερα σημαντικά προβλήματα. Για κάθε μια κατηγορία -και αντίστοιχη πρόβλεψη- χρησιμοποιείται και η αντίστοιχη υπο-ομάδα.

Γενικά μιλώντας, η μεγάλη αρκάνα συμβολίζει την κίνηση του ανθρώπινου πνεύματος από την ευτυχισμένη κατάσταση της αθωότητας στην απόλυτη επίγνωση του Κόσμου, από την υποκειμενική μακαριότητα στην πλήρη εμπειρίας αντικειμενικότητα. Η μεγάλη αρκάνα αποτελείται από 22 κάρτες. Κάθε μία από αυτές απεικονίζει ένα ή περισσότερα άτομα (φιγούρες) που αντιστοιχούν σε συμβολικά στοιχεία - δυνάμεις του ανθρώπου. Με την εξαίρεση της κάρτας του Τρελού, που κατέχει την θέση μηδέν, ως αυτόνομη και ολοκληρωμένη ύπαρξη, οι υπόλοιπες 21 κάρτες χωρίζονται σε επτά ομάδες των τριών. Στο κέντρο των καρτών τοποθετείται η φιγούρα του Τρόχου για να δηλώσει την κυκλικότητα της διαδικασίας (εξάλλου τα μυστικιστικά παιχνίδια με την έννοια του κύκλου διαποτίζουν όλη τη δομή της αρκάνα. Σκεφθείτε μόνο π.χ. πως η διαίρεση του συνόλου των καρτών με το 7 δίνει πηλίκο 3,14, τον αριθμό «π», δηλαδή). Η τοποθέτηση των υπόλοιπων καρτών, συμμετρικά της θέσης του τροχού, δίνει «πολικά αντίθετα», όπως π.χ. οι Εραστές με την Εγκράτεια. Μέσα από την ενεργοποίηση αυτών των αντιθέτων είναι που παράγεται η κίνηση του τροχού.

Οι υπόλοιπες 56 κάρτες των ταρώ αποτελούν την μικρή αρκάνα. Χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες των 14 καρτών. Οι ομάδες συμβολίζονται με «χρώματα» (καρώ, κούπες, σπαθιά, μπαστούνια) και περιλαμβάνουν δέκα καρτές αριθμών (από τον άσσο στο δέκα) και τέσσερις φιγούρες (Βασιλιάς, Βασίλισσα, Ιππότης και Ακόλουθος). Στο κάθε χρώμα αντιστοιχεί και ένα από τέσσερα βασικά στοιχεία του κόσμου. Στα καρώ αντιστοιχεί η γη, που συμβολίζει τις αισθήσεις. Στις κούπες το νερό, που συμβολίζει τη συναισθηματικότητα. Στα σπαθιά ο αέρας, που συμβολίζει τη διάνοια. Και στα μπαστούνια η φωτιά που συμβολίζει τη διαίσθηση. Σε αντίθεση με την μεγάλη αρκάνα, που αναφέρεται σε αρχετυπικές ανθρώπινες εμπειρίες, η μικρή αρκάνα έχει πιο πεζό, πιο καθημερινό χαρακτήρα. Έτσι, συνήθως, το άνοιγμα της μεγάλης αρκάνα είναι αυτό που ενέχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον -και λέει σημαντικότερα πράγματα.

Επιμέλεια: Χρήστος Νάτσης

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ