Slider

Η χρήση των Ταρώ

Τα Ταρώ αποκαλύπτουν την κοσμολογική σοφία τους μόνο σ’ αυτούς που θα ασχοληθούν ενεργά (αλλά και εναργώς) μαζί τους. Και με τον ίδιο τρόπο που η τριβή στην  μελέτη των μεμονομένων καρτών βοηθά στην κατανόηση της φιλοσοφίας τους, η απόκτηση εξοικείωσης με τα ανοίγματα βοηθά στην μεγιστοποίηση του πρακτικού οφέλους που μπορούμε να ανλτήσουμε από αυτά.

Υπάρχουν -κυριολεκτικά- εκατονταδές διαφοερετικά ανοίγματα Ταρώ για να επιλέξει κανείς. Πριν, ωστόσο, παρουσιαστούν ενδεικτικά τα σημαντικότερα από αυτά, είναι ουσιώδες να καταλάβει κανείς τι είναι ένα άνοιγμα Ταρώ και πώς λειτουργεί. Ένα άνοιγμα Ταρώ, λοιπόν, είναι ένας σχηματισμός από κάρτες Ταρώ που ακολουθούν την συγκεκριμένη δομή ενός προκαθορισμένου υποδείγματος. Κάθε θέση κάρτας σ’ αυτόν τον σχηματισμό προσλαμβάνει ένα συγκεκριμένο νόημα -ανάλογα με το προεπιλεγμένο υπόδειγμα. Έτσι, το μεμενομένο νόημα μίας και μόνης κάρτας, θα υποστεί μεταβολές σ’ ένα άνοιγμα, καθώς εδώ μας ενδιαφέρει η διαντίδραση των καρτών. Έτσι, ο αναγνώστης των Ταρώ μέσα από το εκάστοτε ερμηνευτικό πλαίσιο που θέτει το κάθε υπόδειγμα ανοίγματος, θα προικίσει την κάθε κάρτα με ένα συγκεκριμένο νόημα, δημιοργώντας μία ερμηνευτική αλυσίδα. Ανάλογα με το υπόδειγμα, π.χ., μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για το παρόν και το μέλλον ή για την εσωτερική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός που προστρέχει στα Ταρώ.

Τα υποδείγματα των ανοιγμάτων καρτών ποικίλων ανάλογα με τις ερμηνευτικές προθέσεις. Ανάλογα, δηλαδή, με το αν θέλουμε συγκεριμένες πληροφορίες επί ζητημάτων ή μια γενική ανάγνωση. Η δε ποικιλία αναφέρεται τόσο στον σχηματισμό όσο και στον αριθμό των καρτών -υπάρχουν ανοίγματα που χρησιμοποιούν και τις 78 κάρτες των Ταρώ, με την πολυπλοκότητα που αυτό συνεπάγεται.

Αφού επιλεγεί ο τύπος του υποδείγματος ο αναγνώστης δίνει σ’ αυτόν που επιθυμεί το άνοιγμα την τράπουλα για να την μπερδέψει και να κόψει. Ταυτόχρονα του ζητάει να σκεφτεί το ερώτημα που τον απασχολεί και για το οποίο γίνεται το άνοιγμα. Η επαφή του ενδιαφερόμενου με τις κάρτες είναι ουσιώδης ώστε να γίνει η απαιτούμενη διοχέτευση ενεργειακών δυνάμεων που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της ανάγνωσης.

Μόλις οι κάρτες μοιραστούν και τοποθετηθούν, ο αναγνώστης είναι σε θέση να αρχίσει ερμηνεύει την εικόνα και την θέση των καρτών, έχοντας κατά νου, την πολυπλοκότητα στην σημασία, που προσδίδεται από την ειδική μορφή του ανοίγματος. Η ισχύς των καρτών βρίσκεται στην ικανότητα τους να επηρεάζουν μέσα από την ερμηνεία την πορεία της ζωής του ατόμου. Αναφλέγοντας την διαισθητική ικανότητα αυτού που πραγματοποιεί την ανάγνωση και συγκεντρώντας την ψυχική ενέργεια του ατόμου για το οποίο πραγματοποιείται η ανάγνωση, η διαδικασία του ανοίγματος οδηγεί σε μια έντονη σχέση των δύο προσώπων, μια σχέση μεταβίβασης ψυχικής ενέργειας, που χρησιμοποιεί το άνοιγμα ως γέφυρα.

Όσο πιο πολύ εξοικειώνεται κάποιος με τα Ταρώ, τόσο πιο ικανός γίνεται να επιλέγει το κατάλληλο υπόδειγμα ανοίγματος για την κάθε περίπτωση. Και μόλις αισθανθεί πραγματικά έτοιμος, θα είναι σε θέση να διαμορφώσει ακόμη και εντελώς προσωπικούς τρόπους ανοίγματος, οδηγούμενος σε  νέα ερμηνευτικά μονοπάτια. Σε κάθε περίπτωση ένας αναγνώστης Ταρώ θα πρέπει να έχει στο νου να επιλέγει ανοίγματα που ενθαρρύνουν την δική του, καθαρά προσωπική και μοναδική, ερμηνευτική και διαισθητική ικανότητα. Γιατί, εξίσου σημαντικό με την γνώση της σημασίας και του νοήματος της κάθε κάρτας είναι η ικανότητα επιλογής του σωστού ανοίγματος. Και αυτή δεν είναι δεδομένη αλλά εδράζεται στην λεπταισθησία της κρίσης.

Επιμέλεια: Χρήστος Νάτσης

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ